Chci vlastní terasu Twinson

Rodinný dům s atriem a bazénem nabízí vše, co rodina potřebuje

Rodinný dům s atriem a bazénem nabízí vše, co rodina potřebuje

Také se necháváte rádi inspirovat? Přijměte pozvání na návštěvu bungalovu, který spojuje výhody bytu a rodinného domu. Díky plynulému propojení interiérů se zahradou tráví majitelé hodně času ve venkovní části domu s terasou.

Až minimalistická jednoduchost linií a tvarů, stylová čistota a uměřenost, vyvážené proporce a pečlivý výběr materiálů. Bydlení inspirované funkcionalismem si rodina s dětmi pochvaluje. Spolupráce s architektem a estetické cítění majitelů přineslo příjemné místo pro žití.

Cesta vede do přírody

Přestěhování z centra města na okraj do klidnější lokality se ukázala jako dobrá volba. V momentě, kdy se majitelé rozhodli pro stavbu rodinného domu, oslovili svého kamaráda architekta, který měl radost, že konečně může kreslit moderní dům.

Zadání znělo na přízemní dům s rovnou střechou, spíše atriový byt v zahradě s velkým obývacím pokojem, velkou technickou místností, jednou koupelnou, dvěma menšími dětskými pokoji a malou ložnicí s velkou šatnou.

898-2-min.jpg
Pozemek má téměř 900 m2 a je řešen tak, aby se zahrada dala co nejvíc využívat k obývání.

Sluneční lázeň na terase

Součástí domu je atrium s terasou a bazénem, zahradní domek s letní jídelnou a venkovním krbem. Jen samotná terasa zabírá 40 m2 a bazén má plochu 3,5x7 m. „Pokud je to alespoň trochu možné trávíme čas venku. Na velké terase, zahradě a s přáteli u krbu v zahradním domku,“ říká majitel domu.

Při výběru materiálů při stavbě domu si zvláštní pozornost zasloužil i materiál pro vybudování venkovního posezení. Při otázce stavby terasy a co dát na podlahu terasy padla volba na ověřený kompozitní materiál Twinson. Ten se uplatnil nejen na terase, ale i jako lemování bazénu. „Zvolili jsme ho pro jeho bezúdržbovost, která pro nás byla naprosto nejdůležitější,“ vysvětluje majitel a dodává: „Osvědčuje se nám, je velmi stabilní, vhodný i pro stálý kontakt s vodou z bazénu. Příjemně se po něm chodí, protože se nerozpálí sluníčkem. Syn si také často zve kamarády, a když kolem bazénu různě dovádějí, nic se jim nestane, protože Twinson neklouže a na dotek je stejný jako dřevo.“
 

898-18-min.jpg
Kombinace fasády domu v bílé a šedé barvě příjemně doplňuje odstín terasy okolo bazénu a v atriu. Majitelé zvolili dřevoplast Twinson Essential Terrace v barvě vlašského ořechu.
 

Když jsou interiéry koníčkem

Zařízení místností prozrazuje kreativitu a vkus obyvatel domu. Dvojice majitelů si je z velké části navrhla sama. „Interiéry jsou především vlastním nápadem, jelikož se o moderní architekturu zajímáme,“ vysvětluje pán domu. Například nábytková stěna v chodbě, barevná řešení zařízení v obývacím pokoji či vstup do šatny jsou vlastní originální nápady.
 

898-53-min.jpg
Majitelé si při realizaci nepřáli mít dveře do šatny. Zvolili proto provázkový závěs, který rozbil průhled na oblečení.

Co dodat na závěr?

Na otázku, zda dům splnil na sto procent očekávání, nebo by něco udělali jinak, majitel domu odpovídá: „Změnili bychom jedinou věc – šatna je u ložnice a v té téměř netopíme, lepší by bylo mít šatnu samostatnou a vytápěnou.“


898-31-min.jpg
Obrazy v jídelním koutě koupil majitel před lety v Brazílii. „Pán na ulici mi je doslova vnutil, když viděl můj zájem, oba za 80 dolarů, takže jsem je tam nemohl nechat. Nakonec se do interiéru hodí, ale byla to spíše náhoda.“


Dům je vytápěný kondenzačním kotlem a kromě dětských pokojů a ložnice má všude podlahové topení. Pod francouzskými okny jsou topné registry s ventilátorem. Rovná střecha je izolovaná OSB deskami, fólií a kačírkem, je pochozí, ale nevyužívá se.

 

Vizitka

Místo: jižní Čechy

Architekt: Ing. arch. Karel Rothanzl

Plocha domu: 143 m2

Plocha pozemku: 900 m2

Plocha terasy: 40 m2

Materiál: terasový kompozit Twinson Essential Terrace

Barva: vlašský ořech